KUCHYŇSKÉ DRTIČE
- POHODLNÁ CESTA K LIKVIDACI ZBYTKŮ Z JÍDEL

S drtičem kuchyňských odpadků budete milovat přípravu jídla a následný úklid. Zbytky jídla odhazujeme přímo do výlevky místo do koše na odpadky. Je to přístroj který Vás zbaví veškerého kuchyňského odpadu organického původu a udrží Vaše odpadní potrubí v čistotě.

Odpad, který vzniká při přípravě jídel a zbytky, které zůstanou po jídle na talíři tvoří zhruba polovinu všech odpadů, které domácnost produkuje. Navíc jsou tyto zbytky organického původu a nedají se v koši dlouho skladovat, protože se rychle kazí, hnijí a plesniví. Každodenní vynášení koše je pak námětem nejednoho rodinného konfliktu, protože k popelnicím se dobrovolně nikomu nechce. Vaše kuchyň by měla být pro ostatní přitažlivá. Pokud však necháte v odpadkovém koši kuchyňské odpadky, ty mohou přitáhnout škodlivý hmyz a zapříčinit nepříjemný zápach. S použitím drtiče nemusíte zbytky potravin odhazovat do koše na odpadky.

Jak drtič odpadu funguje? - Pustíte studenou vodu, zapnete drtič odpadků a pak odpadky jídla vhazujete přímo do výlevky. Je to opravdu snadné. Drtič rozmělňuje a splachuje zbytky jídla do kanalizace nebo do septiku. Je to také bezpečné. Drtiče odpadků, které neobsahují žádné čepele nebo nože, patří k nejbezpečnějším spotřebičům, které můžete vlastnit. Během drcení je nutné používat studenou vodu, která způsobuje ztuhnutí tuků a jejich následné nabalení na ostatní nadrcené částečky, čímž se zabrání usazování mastnoty v odpadním potrubí. Studená voda současně ochlazuje motor drtiče.

Vliv na životní prostředí - V procesu drcení se uvolňuje voda, jež je v odpadu obsažená. Protože voda představuje až 85% objemu potravinového odpadu, drtič odpadu snižuje celkové množství odpadu, který z domácnosti odchází. Nepatrné částečky potravinového odpadu jsou posléze snadněji zpracovatelné v rozkladných biologických procesech v úpravnách vod, septikových nádržích nebo v přírodě. Používání drtiče pozitivně ovlivňuje životní prostředí. Na miniaturní částečky rozdrcený odpad se v čistírnách odpadních vod daleko lépe rozkládá, výrazně se také snižuje výskyt hlodavců v kanalizacích, protože tato forma nadrcených odpadků je pro hlodavce nepoživatelná.

Instalace - Drtič kuchyňského odpadu se upíná přímo svým hrdlem na výtokový otvor dřezu. Drtič zcela nahradí původní klasický sifón a převezme za něj i veškeré jeho funkce. Spouštíme jej pouze v případě, že si přejeme drtit. Pokud je drtič vypnutý, neodebírá žádnou el. energii. V této klidové poloze drtič nemění funkčnost dřezu, můžeme dále provádět to, na co jsme byli zvyklí - umývat nádobí, napouštět dřez vodou, vylévat do dřezu vodu, odkládat do něj použité nádobí atd. K žádným těmto úkonům není potřeba drtič zapínat.

Hlavní výhody

  • Drtič jednoduše a rychle zbaví vaší kuchyni všech potravinových zbytků přímo v dřezu Odpadají časté nepříjemně cesty s odpadky do popelnice.
  • Drtič pomáhá udržet vaší kuchyň čistou a bez nepříjemných zápachů. Nepříjemně zápachy z neodstraněných zbytků lákají hmyz a hlodavce a šiří se bakterie.
  • Drtič je samočistící a nepotřebuje žádnou údržbu.
  • Drtič je přínosem pro životní prostředí.
  • Drtič rozdrtí skoro veškeré potravinové zbytky, které se vodou spláchnou do kanalizace.

Co všechno drtič zpracuje?

  • ovoce a zeleninu a jejich šlupky
  • maso
  • kosti
  • vaječné skořápky
  • ořechy
  • pecky z ovoce
  • těstoviny a rýži
  • zbytky pečiva
  • papírové ubrousky
  • šupiny z ryb v omezeném množství
  • a řadu dalších zbytků jídel

Více informací naleznete v přiloženém propagačním letáku:
Drtiče potravinového odpadu Bone crusher (PDF, 1.4MB),
nebo na www.asociaceapd.cz

Zdroj: www.stavimedum.cz